Keskiviikko

11.10.2017

+ 8

Aurinko nousee: 07:56
Aurinko laskee: 18:11

 

 

 

Olet astunut

 

runouden ja tarinoiden maailmaan

 

lämpimästi tervetuloa

 

 

7b7a719f-6da8-4dc2-876c-df186dcd7e37_zps

 

 

Tänään tarinassani vieraillaan kirjastossa ja popsitaan spagettia.
Tarinoissani en hio, viilaile ja letittele adjektiivejä kuin runoudessani. Pelkistettyä kerronta muotoa.
Ja fiktiivinen tarina alkaa se menee tällä kertaa näin, olkaas hyvä.

 

2zxDa-4JJnb.jpg?1492346476

 

Tarinan nimi: Kokki kirjoja kirjastosta

 

Rakastan rokokoota
Rokokoo on tyylisuuntaus, 1700-luvun alkupuolella... Rokokoota edelsi barokki ja seurasi taiteenlajista riippuen uusklassismi tai klassismi.
Mukavuuden tavoittelu, siro leikillisyys, eloisat ääriviivat, kaarevat linjat ja kevyt väriasteikko... nämä ovat rokokoota.
Rokokoon lisäksi rakastan, syksyn väriloistoa, ruskaa, viileätä säätä, simpukkapizzaa ja erästä herras henkilöä.

Olen siis Tanja, 37 vuotias sihteeri.

Siamilaiskissani... Paula katti... on kaikkeni...  äärimmäisen hoikka ja elegantti, pitkävartaloinen ja korkeajalkainen. Sillä on pitkä kapea kiilamainen pää, suuret korvat ja vinot itämaiset silmät, turkki on silkinpehmeä ja ohut että lyhyt. Hieman arka, mutta viisas ja rauhallinen... luonne...


Istuskelen hiiren hiljaisessa kirjastossa.
Tarjontaa on valtavasti.


Suuntaan tiedekirjojen äärelle.
Lukaisen tieteellistä tutkimusta voikukista. Kuinka voikukat sisältävät terveellisiä vitamiineja sun muuta. Jään pohtimaan, että jos tällainen tutkimus on tehty, niin miksi ei valmisteta ? Onko kuin b luokan komediasta... joka ei totta vie naurata... Miksi ihmeessä ei hyötykäytetä voikukkaa ?


Tämän jälkeen suuntaan kokki kirjojen äärelle.
Suussa sulava spagetti resepti löytyy kirjaston hyllystä pölyttyneen kirjan kansien välistä...Täysin uudenlainen resepti. Lainaan kirjan, ja tänään keittiössäni höyryää suussa sulava spagetti... Ja lainaan vielä... pari sarjakuvaa keventämään tunnelmaa.

images.jpg

 

Välisanat tarinaani

Syyskuussa 2015 kuu oli kuin appelsiini punaisena taivaalla

"aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi"

Joel 2:31

ja tarina jatkuu

ujutan ripauksen tieteellistä tutkimusta tarinaani...


Tämän jälkeen... Lueskelen tiedettä, historiaa.... kirjastossa...


Silmiini sattui tieteellinen tutkimus...


Tutkijat uskovat, että kymmenen vitsausta, jotka saivat Vanhan testamentin mukaan Mooseksen vapauttamaan juutalaiset Egyptin orjuudesta, ovat todella tapahtuneet. Ilmasto muuttui Egyptissä radikaalisti: ilmasto oli ensin lämmin ja kostea, mutta sitä seurasi kuiva ajanjakso. Tutkijat ovat pystyneet määrittämään aikakauden säätiloja tutkimalla stalagmiittia egyptiläisissä luolissa. Lämmennyt ilmasto johti Niilin kuivumiseen. Oscillatoria rubescens -levää joessa , joka värjää veden punaiseksi. Tämän voi tulkita ensimmäiseksi vitsaukseksi, joka kuvattiin Raamatussa Niilin muuttumiseksi vereksi.Tutkijat toteavat myös, että levän saapuminen johti toiseen, kolmanteen ja neljänteen vitsaukseen - sammakoihin, syöpäläisiin ja paarmoihin. Levä ... mikäs muukaan, myrkytti sammakot. Ja kun sammakot kuolivat, niiden saaliseläimet lisääntyivät.Hyönteiset ovat tutkijoiden mukaan voineet puolestaan levittää tauteja siten johtaa kuudenteen ja seitsemänteen vitsaukseen, karjan sairastumiseen sekä paiseisiin. Kahdeksas vitsaus selittyy tulivuoren purkauksella... raekuuro.Tuhka on laskeutuessaan saattanut aiheuttaa myös yhdeksännen vitsauksen, pimeyden..... Viimeisestä vitsauksesta, esikoisten kuolemista, on esitetty, että taustalla olisi sienilajike, joka myrkytti viljavarannot.
 

Tällaista lueskelen kirjastosta. Tieteellistä tutkimusta. Historiaa... Viihdyn äärimmäisen hyvin tiedekirjojen äärellä... parhaiten... en ole saippua sarjojen lueskelija, en edes seuraa tv stä saippua sarjoja... pidän tieteestä...

Rokokoosta koetan etsiä kirjallisuutta, huonolla menestyksellä. Rokokoo ei ole ilmeisesti inspiroinut kirjailijoita.

Kodistani löytyy rokokoon tyyliä, mutta myös täysin tavallinen kirjahylly. Mutta hyllyllä on rokokoo astiasto. Ehkä joku päivä kotini on kuin 1700 luvulta. Ken tietää... ohitan sisustuskirjat muutamalla nopealla askeleella. En seuraa sisustus trendejä, sillä sydämein on vienyt rokokoon tyylisuuntaus....

Ranskassa syntynyt maalaustaiteen, huonekalujen ja vaatetuksen tyylisuunta rokokoo levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan...

 

d204e3c7-92b4-4311-9ccf-eb0cee23add8_zps


Rakastan tiedettä.


Lainaan kyseisen kirjan ja tieteellisen tutkimuksen.


Suuntaan askeleeni kirjastosta mieheni luokse.


Hurmaan hänet tänään spagetilla.

Olen kristitty...


3/4 osaa maapallon pinta-alasta on kristittyjä, tästä on vain eri suuntauksia.


Taivaaseen on vain yksi tie, ja se tie on kaita... Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä.


Jokainen tietää, että saatana on. Ei tarvitse katsoa kuin ympärilleen, pahuuden rehoittaessa, mutta onko Jumalaa...  kyllä Jumala on ja Jumala on rakkaus.


Päämääränäni on  taivas.


Olen alkanut uskomaan taivas-helvetti teoriaan, monen moni päätyy viimeksi mainittuun.


Pimeyden vallat ovat tosia, hyvyys ja rakkaus on totta. Ja Jumala on rakkaus.


Ja niin suuntasin spagettia kokkailemaan mieheni luokse.
Suussa sulava tuoksu täytti huoneen.
Aidossa bolognesekastikkeessa käytetään aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä.... tomaatti murskaa ja tehdään hieman eri reseptillä, lisätään mm. pekoni suikaleita.


Ja yllätyksekseni huomasin. Että ovikello soi.
Saapui yllätys vieraita.

Ja niin nautimme maittavaa spagettia vieraiden kera. Suussa sulavaa.


Avasin keskustelun voikukista, joista lueskelin kirjastossa.
- voi kukka on terveellinen rohto, avaan keskustelun.
- olen tehnyt voikukkaseppeleitä, vastaa vieras.


Voikukka on erityisen tehokas maksalle ja puhdistaa kehoa. Kasvi puhdistaa myös verta ja munuaisia. Voikukka lisää myös ruokahalua, edistää ruoan sulatusta ja onpas siitä apua mm. reumaankin. Todellinen vitamiini pommi.... betakaroteenia, B-, C-, K1- ja D-vitamiinia, rautaa ja kaliumia. Kasvissa on myös mm. kalsiumia, fosforia, magnesiumia, luteiinia ja inuliinia.


Ja niin keskustelimme voikukista.


Ateria tuli päätökseen.
Vieraat lähtivät.

Olen siis Tanja, 37 vuotias sihteeri.

Siamilaiskissani... Paula katti... on kaikkeni...  äärimmäisen hoikka ja elegantti, pitkävartaloinen ja korkeajalkainen. Sillä on pitkä kapea kiilamainen pää, suuret korvat ja vinot itämaiset silmät, turkki on silkinpehmeä ja ohut että lyhyt. Hieman arka, mutta viisas ja rauhallinen... luonne...

Rakastan rokokoota.

 


Sen pituinen se.


Tarinan opetus oli :


Voikukka ei ole vain rikkakasvi.

 

2zxDa-6qDZu.jpg