Täällä on juhannus sujunut rauhallisesti, uusia perunoita olen popsinut...

En pidä juhannukseen (ja vappuun että uuteen vuoteen) kuuluvasta örvellyksestä, joten en ole suunnannut vastaaviin juhannus rientoihin...

Siisti ja viihtyisä että mukava juhannus on (ollut) ...

Luonto on kauneimmillaan ja kukkaloisto hurmaa...

Tämän päivän juhannustarinassani, fiktiivisessä sellaisessa, on tyypilliset suomalaiset juhannus örvelöt...

 

2fb20070-23a0-497c-b531-f7e6ef6f22a7_zps

 

OLIPA KERRAN


Juhannus.
Hukkuneita, metsäpaloja kokoista, örvellystä ja puukotuksia.

Peikko ja Vuorenpeikko kanta baarissaan, tuoppien äärellä.


Kunnes paikalle lehahti Vuorenpeikon ex.


Epämääräinen, pelottava, outoja kykyjä omistava noita. Kahvia tiuhaan keittelevä, itsekseen puhuva, täysin pimeyden voimien turmeleva ihmisraunio.
Vuorenpeikon ex.


Ex asustelee synkässä metsässä, tahtoen pahaa kaikille hökkelissään, seuranaan musta kissa.
Hänen kaverinsa on Lapin korkeimmalta tunturilta ja toinen kaveri Kyöpelin vuorelta.
He ovat liikenteellä kolmestaan, kaveriporukalla.


He pyrkivät salaperäisillä toimintatavoillaan tuhoamaan ympäröivän maailman, romuttamaan yhteiskunnan, että he voisivat elää vapaasti pahuudessaan.
He pelottelevat voikukkasia.
He tavoittelevat pimeää päämääräänsä.


He käkättävät.
Ja herkuttelevat vesiliskon silmillä, etanoilla ja kissankielillä. Heillä on omat eväät mukanaan ravintolassa, Peikon ja Vuorenpeikon kantapaikassa.


Heillä on poltellut käsivarret.
Nenässään syyliä, ja keltaiset, lohkeilleet hampaat.
Ja savusilakan hajuinen hengitys.
Pitkät raatelukynnet.


Päässään suippopäinen hattu.


Suutaan täyttävät kirosanat.


Mitä tekee Vuorenpeikko.


Hän menee baarin lattialle makaamaan, liikkumatta, aivan hiljaa, kuin kuollut. Noidat luulevat häntä raadoksi, ja niin he poistuvat Peikon ja Vuorenpeikon kantabaarista.

 


Sen pituinen se.

 

Tarinan opetus oli: ei kaikki ihmiset pahoja ole, suurin osa on.

Noita-akkoja on monenlaisia


Ensimmäinen noita-akka on koulukiusaaja, ruma, ilkeä, inhottava. Hän on ruma, joten helppo huomata noita-akaksi. Traumatisoiva. Hänen takiaan joutuu tunnilla vaihtamaan paikkaa, jos vierustoveriksi pulpettiin sattuu.


Toinen noita-akka on aikuisen lapsen ilkeä äitipuoli, vanhan isän ties kuinka mones vaimo. Hän on pahempi noita-akka kuin edellinen, ns. avustustyöntekijä, esittää mukavaa, mutta selän takana on itse piru. Lapsen lapset eivät saa tavata hänen takia isoisää. Traumatisoiva. Kamala, kuvotus.


Kolmas noita-akka vuokraa murjuaan, ihan hirveä, kun on saanut murjunsa vuokrattua, haukkuu vuokralaisen pihalle. Mikään ole stressaavampaa kuin asua muiden nurkissa, murjussa, ja haukutaan pihalle, traumatisoiva.


Neljäs noita-akka taikoo joskus itsensä ihan kohtalaisen näköiseksi, kosmetologi, laittaa viestejä, "kukaan meistä ei tahdo olla kanssasi tekemisissä." Pilaa välejä ihmisiin, kuten noita-akat tekevät, traumatisoiva. Hän on matkalla helvettiin ja tahtoo viedä sinne miehensä veljen. Hän tahtoo pataan, miehensä veljen sydämen, ja taitaa onnistua siinä. Noita-akan miehen veljen sydän mätänee pikkuhiljaa pataan kelpaavaksi. Seurahan tekee kaltaisekseen, juopoksi... Traumatisoiva, noita-akka, kun on.


Ja viides noita-akka, esittää ystävää, sitä olematta, hänestä on päästävä kauaksi, traumatisoiva.


Kuudes noita-akka on väkivaltainen, iskee silmän mustaksi ja levittää valheellisia mustamaalaavia juoruja, noita-akka kun on.


Seitsemäs noita-akka on pomo, rähjäisen huoltoaseman pomo, ihan hirveä pomo onkin, pilkkaava, haukkuva, syrjivä, kaikin puolin karmiva pakkaus. Pää täynnä kusta, kuvittelee olevansa isokin bossi, mitättömän rähjäisen huoltoaseman pomo. Noita-akka, karmiva.

Yhden noita-akan takia saa valittaa vaikka Valviraan, toisen takia valitus on tehtävä potilasasiamiehelle, mutta heidän henki haisee siitä huolimatta hapansilakalle.


He ovat äärimmäisen traumatisoivia ihmisiä. Ihmishirviöitä, pahuuden ruumiillistumia. Noita-akkoja.

Juhannuksena noita-akat tanssivat kokon ympärillä, ihmisten hukkuessa päissään lampiin, puukotusten ollessa yleisiä, rattijuoppojen ajaessa itsensä sairaalan letkuihin, Suomen kaikkien järvien viinaksi muuttuessa.

On juhannus.